Kongressen

I dagens avsnitt analyserar vi Republikanernas tredje debatt. Vi snackar vinnare, förlorare, trender, överraskningar och varför moderatorerna förlorade kontrollen över debatten.

Direct download: specialavsnitt_-_Republikanernas_tredje_debatt.mp3
Category:general -- posted at: 11:45pm EST

Kennedy, Roosevelt och Obama lyfts ofta fram som USA:s mest liberala presidenter. Mer sällan nämns Lyndon B Johnson, trots att han genomförde flera av de reformer som Kennedy misslyckades med att få igenom. Idag djupdyker vi i 60-talspresidentens liv och gärning och undrar varför erkännandet uteblivit.

Gäst: Mathias Sundin, riksdagsledamot och USA-kännare

Direct download: LBJ_sista_versionen.mp3
Category:general -- posted at: 1:25pm EST

I Demokraternas första debatt stod fem kandidater på scenen, men bara två utmärkte sig: Hillary Clinton och Bernie Sanders. Även om Sanders rör om i grytan så leder Clinton fortfarande klart i mätningarna. Idag analyserar vi debatten och undrar om det egentligen behövs fler debatter för Demokraterna?

Gäst: Martin Orup, debattexpert

Direct download: Demokraternas_forsta_debatt.mp3
Category:general -- posted at: 12:48pm EST

Bara minuter efter att flygplanen hade kraschat in i World Trade Center dök det upp en rad teorier om vilka som låg bakom attacken. Idag diskuterar vi konspirationsteorier, ett fenomen som knappast är nytt i USA. Varför uppkommer de? Ligger det något i teorierna?

Gäst: Erik Åsard, professor emeritus i nordamerikastudier och författare till ”Konspirationsteorierna och verkligheten”

Direct download: Kongressen_om_konspirationsteorier_-_2015-10-07_18.28.mp3
Category:general -- posted at: 1:21pm EST

1