Kongressen

Idag gästas vi av Daraka Larimore-Hall, demokraternas partisekreterare i Kalifornien. Vi snackar om Sanders chanser att vinna, bilden av Sverige och vem som kan slå Trump. Och så blir det lyssnarfrågor, givetvis.

Trump är en gråsosse med rasistiska förtecken. Det menar Peter Olausson, svensk republikan i USA. Han fruktar att partiet delas i två delar om Trump blir republikanernas kandidat.

Direct download: Daraka_fardig.mp3
Category:general -- posted at: 12:46pm CET

Det mesta tyder på att Hillary Clinton blir demokraternas presidentkandidat. Men en grupp har hon misslyckats med att övertyga: unga. Varför är det så? Kan det bli ett problem framöver? Vi diskuterar med Linnea Swedenmark, S-märkt ledarskribent som har arbetat på Clintons kampanj.

Dessutom reder vi ut turerna kring nomineringen till Högsta Domstolen och vad Obamas Kubaresa egentligen innebär.

Direct download: Linnea_klar.mp3
Category:general -- posted at: 9:04am CET

Ännu en Super Tuesday läggs till handlingarna. En rad tunga delstater har röstat och tillsammans med USA-kännaren Alexander Lange reder vi ut vad resultatet innebär nu och framöver.

Och vilken kandidat föredrar en svensk liberal? Vi träffar Henrik Edin, LUF:s ordförande, för att snacka frihandel och populism.

Direct download: Alex_klar.mp3
Category:general -- posted at: 1:59pm CET

Etablissemanget försöker stoppa Trump och på kort tid har Cruz blivit hoppet för många republikaner. Men hur blev den impopuläre Texassenatorn plötsligt populär? Svenska Dagbladets USA-korrespondent Karin Henriksson avlägger rapport från CPAC.

Dessutom: Sanders eller Clinton, det är frågan. Vi besöker en vallokal i Stockholm för att höra vad amerikaner i Sverige tänker om racet.
Och vilken kandidat föredrar SSU? Vi har svaret.

Direct download: CPAC_sista_versionen.mp3
Category:general -- posted at: 7:53pm CET

Super Tuesday kallas ofta för den viktigaste dagen under primärvalssäsongen. Idag går vi igenom resultatet, vad det innebär och vad som händer framöver. Är Trump och Clinton redan klara? Vilka borde hoppa av?

Gäst: Andreas Utterström, journalist och USA-kännare

Direct download: Super_Tuesday.mp3
Category:general -- posted at: 1:13pm CET

1