Kongressen

President Barack Obama är inne på sitt sista år som president och i dagens avsnitt djupdyker vi i hans tid vid makten. Tillsammans med Roland Poirier Martinsson, författare och konservativ debattör, och Rasmus Lenefors, statsvetare och pressekreterare i regeringskansliet, diskuterar vi förväntningarna, Nobelpriset, Obamacare, drönare, rasism, IS, Iran, Kuba och hur vi kommer att minnas Obama om tio år.

Direct download: 7_r_med_Obama.mp3
Category:general -- posted at: 12:52pm CET

Älskad och hånad, verklig och overklig. Överallt refereras det till den amerikanska drömmen, men är den relevant i dagens USA? Tillsammans med Karin Henriksson, USA-korrespondent på Svenska Dagbladet, diskuterar vi drömmens status idag och hur uppstickarna Sanders och Trump använder den i sina kampanjer.

Att New York-borna Trump och Clinton vann i The Empire State var knappast överraskande. Hur ska Cruz och Sanders repa sig nu?

Direct download: Amerikanska_drmmen_dd.mp3
Category:general -- posted at: 1:18pm CET

Barack Obamas valkampanj 2008 var den första digitala kampanjen. Sedan dess har mycket hänt och idag spelar internet en avgörande roll för att få ut sitt budskap. Tillsammans med André Assarsson, grundare av Miltton Labs, diskuterar vi Trumps twittrande, om en lyckad hashtag kan vinna en debatt och vad svenska politiker kan lära av de amerikanska.

Snart anländer valtåget till New York. Men är det självklart att New York-borna Trump och Clinton slutar som segrare i det stora äpplet?

Direct download: Kan_sociala_medier_avgra_val.mp3
Category:Politics -- posted at: 5:43am CET

Häng med på en djupdykning i retoriska triumfer och magplask. Tillsammans med vår ciceron Pelle Thörnberg, medietränare och journalist, diskuterar vi Barbara Bush, om Obama är överskattad som talare och ordlös retorik när Reagan blev beskjuten. Och vem skrev egentligen John F. Kennedys tal?

Utmanarna Cruz och Sanders vann i Wisconsin. Vi reder ut vad valresultatet innebär och vilka konsekvenser det får inför de återstående primärvalen.

Direct download: Pelle_redo_och_klar.mp3
Category:general -- posted at: 12:38pm CET

1