Kongressen

Idag diskuterar vi i den största politiska skandalen i modern tid, Watergate. Tillsammans med historikern David Lindén snackar vi bland annat om Richard Nixon, Deep Throat, Gerald Ford, Hillary Clinton, Simpsons och Seinfeld.

Allt fler republikaner ställer sig nu bakom Trump, medan kampen mellan Clinton och Sanders fortsätter. Riskerar interna stridigheter förstöra demokraternas chanser till valseger?

Direct download: Kongressen_om_Watergate.mp3
Category:general -- posted at: 1:24am EST

Sanders fortsätter att vinna delstater, men i praktiken är slutsegern Clintons. Eller? Tillsammans med USA-experten Linnea S Lange, med ett förfluten inom Demokraterna, diskuterar vi läget i partiet, tänkbara vicepresidentkandidater, vänsterretoriken, frihandel, swing states och mycket mer.

Direct download: Warren_sista.mp3
Category:general -- posted at: 6:16am EST

Amerikanerna hatar staten, landets sjukvård är dålig och väldigt få röstar i valen. Åsikterna om USA är många och i dagens avsnitt diskuterar vilken roll delstaterna spelar. Hur mycket makt ha de egentligen? Bör Washington betraktas på samma sätt som vi svenskar betraktar Bryssel?
Jonas Grafström, USA-kännare och doktorand i nationalekonomi, hjälper oss att reda ut den eviga kampen mellan centralmakten och delstaterna.

Direct download: Jonas_helt_fardig.mp3
Category:general -- posted at: 6:05am EST

Clinton tillhör eliten, Trump är misogyn och Cruz är inte amerikansk medborgare. Att utifrån omfattande faktainsamling framställa sin motståndare i så dålig dager som möjligt blir allt viktigare. Vad kommer kandidaterna fokusera på i år? Och hur effektivt är det? Vi diskuterar ämnet med USA-kännaren Alexander Lange, som har jobbat med opposition research i USA.

Efter segern i Indiana är Trump i praktiken klar som republikanernas kandidat. Men kan han ena ett splittrat parti?

Direct download: Oppo_helt_klar.mp3
Category:general -- posted at: 6:42am EST

1