Kongressen

I veckans avsnitt pratar vi med Nicole Clifford, statsvetare och fellow på tankesmedjan Frivärld, om populärkulturens roll inom politiken. Det blir ett samtal om bland annat Chuck Norris, The Onion, South Park, Nordkorea, verklighetens House of Cards och varför Paul Ryan gillar Rage Against the Machine.

Dessutom pratar vi om hur kandidaterna reagerat på Brexit, en historisk abortdom i HD och om Trumps retorik mjuknat.  

Direct download: Kongressen_om_populrkultur_och_politik.mp3
Category:general -- posted at: 3:00pm CET

Trots åtta år som president förknippar många Bill Clinton med Lewinskyaffären. I årets valkampanj har Donald Trump åter väckt liv i skandalen för att använda den mot Hillary Clinton. Tillsammans med USA-kännaren Andreas Utterström reder vi ut vad Lewinskyaffären egentligen handlade om, om Trumps taktik funkar eller om den kan slå tillbaka mot honom, och ger tips på hur man klarar sig ur en skandal på bästa sätt.

Direct download: Lewinsky_helt_klar.mp3
Category:general -- posted at: 12:38pm CET

Demokraterna och Republikanerna har länge dominerat amerikansk politik, men bakom de två partierna finns flera småpartier och självständiga kandidater. Dagens avsnitt handlar om dessa. Tillsammans med Patrick Krassén, USA-kännare och policyanalytiker, snackar vi bland annat om Ralph Nader, Jill Stein, Ross Perot, Gary Johnson, Reform Party och Pat Buchanan.

I nuläget är mycket oklart kring den fruktansvärda massakern i Orlando. Vi reder ut vad vi vet och hur presidentkandidaterna har hanterat händelsen.
Direct download: Tredje_partier_klar.mp3
Category:general -- posted at: 8:05am CET

I dag träffar vi två republikaner med svensk koppling: amerikanskan Katie Hagström, ordförande för Sweden Republican Overseas, och svensken Peter Olausson, med ett förflutet som republikansk lokalpolitiker. Vi diskuterar hur de ser på läget i partiet, fenomenet Trump, om USA är splittrat, och vem de hoppas ska bli USA:s nästa president.

Clinton har i praktiken säkrat nomineringen, men varför vägrar Sanders ge upp? Med veckor kvar till konventen återstår ett stort arbete för att ena partiet inför presidentvalet.

Direct download: Kongressen_lget_inom_Demokraterna_och_Republikanerna.mp3
Category:general -- posted at: 1:25pm CET

Den 23 juni avgör britterna om de vill stanna kvar i EU eller lämna. Kan ett eventuellt utträde, Brexit, påverka den speciella relationen mellan USA och Storbritannien? Obama har uppmanat britterna att stanna kvar, medan Trump har uttryckt förståelse för ett utträde.
Andreas Hatzigeorgiou, chefsekonom på Stockholms Handelskammare, reder ut vad frågan handlar om, frihandelns status och om den speciella relationen är i fara.

Direct download: Brexit_klar.mp3
Category:general -- posted at: 1:08pm CET

1