Kongressen – amerikansk politik på svenska

Idag djupdyker vi i relationen mellan USA och Sverige. Från utvandrarna och Roosevelt till Vietnamdemonstrationer och Donald Trump. Gäster: Dag Blanck, professor i nordamerikastudier, och Jacob Stenberg, senior analytiker på Svenska Institutet.

Direct download: SV_USA_andra_versionen.mp3
Category:general -- posted at: 4:12pm CET

Biden och Sanders har tillsatt gemensamma arbetsgrupper för att ta fram politiska förslag. Innebär detta att Biden närmar sig vänstern i partiet? Eller är det bara för syns skull?

Gäster: Lotta Engzell-Larsson, ledarskribent på Dagens Industri, och Simon Rosengren, som har arbetat för flera valkampanjer i USA.

Direct download: Lotta_Simon_klar_sista.mp3
Category:general -- posted at: 5:13pm CET

Podden fyller 200 avsnitt och firar med att lista USA:s främsta – och sämsta – presidenter de senaste 200 åren. Per Fjerdingby, som driver podden Stjärnbaneret, leder oss genom den amerikansk historien i detta extra långa avsnitt.

Direct download: PF_presidenter_absolut_sista.mp3
Category:general -- posted at: 4:37pm CET

En tredje kandidat har äntrat presidentracet. Men har Justin Amash någon chans? USA-kännaren Gustaf Reinfeldt diskuterar vem Amash är, vad han vill och om han lär skada Trump eller Biden mest.

Och ökar egentligen polariseringen i USA? Eva Forslund har läst en av årets mest uppmärksammade böcker.

Direct download: Gustaf_Amash_Eva_klar_sista.mp3
Category:general -- posted at: 4:14pm CET

Sällan har valet av vicepresidentkandidat varit viktigare än i år. USA-korren Karin Henriksson reder ut vilka fem kvinnor som har störst chans att bli Bidens parhäst. 

Dessutom diskuterar vi anklagelserna om sexuella övergrepp som riktas mot Biden.

Direct download: KH_VP_klippt.mp3
Category:general -- posted at: 4:26pm CET

1