Kongressen – amerikansk politik på svenska

Den amerikanska historien är präglad av krig. Per Fjerdingby från podden Stjärnbaneret berättar om några bortglömda krig, från kriget som blev startskottet för en revolution, via kriget som gjorde Texas till en del av USA, till kriget som påminner om Vietnamkriget - men ett halvt sekel tidigare.

Direct download: USA-s_bortglomda_krig_forsta.mp3
Category:general -- posted at: 9:16am CET

Opinionsmätningar har diskuterats flitigt efter valet. Karin Nelsson, vd på Demoskop, diskuterar hur väl mätningarna stämde överens med verkligheten, mediernas roll och varför hon tror att Trump hade vunnit om det inte vore för coronapandemin.

Direct download: Hade_matningarna_fel_forsta.mp3
Category:general -- posted at: 8:57am CET

Joe Biden gick till val på att minska polariseringen. Men går det? USA-experten Gustaf Reinfeldt och Simon Rosengren, som jobbat på flera kampanjer i USA, diskuterar splittringen, Trump, Biden och framtiden.

Direct download: Kan_Biden_ena_ett_splittrat_USA_Forsta.mp3
Category:general -- posted at: 8:50am CET

Hektiska dagar ligger bakom oss. USA-kännaren Andreas Utterström och journalisten Karin Henriksson reflekterar kring vad som egentligen hände, Biden, Trump, och blickar framåt.
Snart ska Obamacare upp i Högsta domstolen. HD-nörden Adam Danieli diskuterar vad det innebär för sjukvårdsreformens framtid.

Direct download: Valet_vagen_framat_och_striden_om_Obamacare.mp3
Category:general -- posted at: 11:58am CET

1